KØB

TEMPEH

NORDISK

TEMPEH

ET NYT GRØNT ALTERNATIV TIL KØD

tempeh bali
Soyabønner til tempeh
bananblade

Med udgangspunkt i de traditionelle fermenteringstekniker har vi imidlertid udviklet tre nye varianter af tempeh, baseret på bønner, ærter, korn og frø som er økologisk dyrket i Danmark og Sverige. Det har vi gjort sammen med forskere fra DTU og KU, som var de bedste samarbejdspartnere vi kunne ønske os. 


Resultatet synes vi selv er blevet super lækkert, friskt og rigtig spændende som en ny ingrediens i madlavningen, der er meget alsidig! Det kan steges, bages, grilles, puttes i gryderetter eller hvad man ellers kan finde på. Det smager lækkert i sig selv, men kan også krydres eller marineres efter smag og behag.


Nu er vi ved at etablere produktion i Odsherred og få alting godkendt til at gå igang med salg. Vi forsøger hele tiden at tænke innovativt, loklat og bæredygtigt i alle processer for at opnå den bedste kvalitet i smag, udseende og holdbarhed. Og samtidig vil vi kunne levere masser af nordisk tempeh, til en god pris. Der er stadig brikker som skal falde på plads, men vi er snart klar til du kan smage!

Vi lærte om tempeh da vi flyttede til Bali, og dér blev det hurtigt hele familiens foretrukne alternativ til kød. På Bali fås tempeh nemlig  på de fleste spisesteder, og er en råvare, som er blevet fremstillet igennem hundredvis af år.

 

Tempeh består traditionelt set af soyabønner som er fermenteret med et mycelium kaldet rhizopus, der udvikler sig til et fint hvidt svampevæv mellem bønnerne. Konsistensen er mør og let porøs, men også skærefast. Myceliet smager mildt og byder samtidig på masser af umami med toner af nødder og svampe. Man kan tilberede tempeh på utallige måder, og hele vores familie nyder det. Og så er vi også vilde med tempeh, fordi det er et fuldkommen rent, grønt og naturligt produkt, der mætter godt.

I Indonesien bliver tempeh desuden betragtet som en superfood der har særlige probiotiske egenskaber, samt et højt naturligt indhold af protein og andre gode næringsstoffer som vitamin B12. 

Syrning af bønner og ærter
forsøg med tempeh
Nordisk tempeh

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.

Godkend