CONTEMPEHRARY I Nordisk Tempeh

NORDISK TEMPEH


FULDKOMMENT SIN EGEN


Nordisk tempeh er på mange måder en ny og unik fødevare. Dets smag, konsistens og udseende ligner ikke rigtig noget andet produkt. Derfor er det utroligt svært at forklare, hvad tempeh er og hvordan det smager, uden at blive meget teknisk. Så kort fortalt er nordisk tempeh fuldkomment sin egen. Det skal simpelthen prøves.


Men tempeh er ikke nyt i sig selv. Faktisk har man fremstillet og spist tempeh igennem århundreder i Indonesien, hvor det oprindeligt stammer fra. Traditionel indonesisk tempeh er fremstillet af sojabønner. Disse fermenteres først med nogle mælkesyrebakterier og dernæst med en gærsvamp kaldet Rhizopus, som resulterer i den 'bønnekage' der altså kaldes tempeh. 


Vores nordiske tempeh fremstiller vi i Danmark med de traditionelle indonesiske fermenteringsmetoder, men med moderne produktionsudstyr og råvarer, som er dyrket i Norden. Således skaber vi et nutidigt og bæredygtigt produkt, der mætter og nærer, lige så godt som det smager!


Nogle vil kalde det et fantastisk grønt alternativ til kød. Vi vil helst bare kalde det nordisk tempeh.

Denne tempeh består af gule flækærter. Den har naturligvis en genkendelig smag af ærter, og karakteriseres samtidig ved at være lidt mildere, sødere og rundere i smagen end de andre varianter. Den er en oplagt 'begynder tempeh' og egner sig til stort set alle former for tilberedning og måltider.


Vores tempeh på flækærter bliver let syrlig i takt med at den modnes, hvilket går lidt langsommere end med de andre varianter.INGREDIENSER: Gule flækærter, Mælkesyrekultur, Rhizopuskultur.NÆRINGSINDHOLD PER 100G:


Energi 817 Kj

Energi 193 kcal

Fedt 0,83 g

- heraf mættede fedtsyrer 0,17 g

Kulhydrat 28 g

- heraf sukkerarter 1,4 g

Kostfiber 6,1 g

Protein 12 g

Salt 0,08 g
BØNNE TEMPEH

Vores tempeh på favabønner (også kaldet hestebønner) er den variant som smager kraftigst. Til at begynde med er den faktisk relativt mild i smagen, med fine noter af hasselnød og champignon. Den modnes imidlertid hurtigt og bliver dermed kraftigere fermenteret i smagen. Mere garvede tempehentusiaster (som vi selv) er vilde med den. Den er lidt af en umami-bombe og egner sig virkelig godt til asiatiske retter, samt andet hvor der skal være drøn på smagen. Konsistensen er blød og mør, men den kan også steges eller grilles sprød på overfladen.INGREDIENSER: Afskallede favabønner, Mælkesyrekultur, Rhizopuskultur.NÆRINGSINDHOLD PER 100G:


Energi 656 Kj

Energi 157 kcal

Fedt 1,11 g

- heraf mættede fedtsyrer 0,22 g

Kulhydrat 16 g

- heraf sukkerarter 1,2 g

Kostfiber 16,7 g

Protein 13 g

Salt 0 g
Økologiske hestebønner til nordisk tempeh
Dansk dyrkede hestebønner er super planteprotein
Nordisk tempeh på favabønner

ÆRTE TEMPEH

Danske økologiske flækærter
Nordisk tempeh på gule ærter
Nordisk planteprotein i form af økologiske gule ærter
Dansk økologisk perlebyg til tempeh
Dansk økologisk havre til nordisk tempeh
Dansk økologisk rug til tempeh
Hamp til nordisk tempeh
Dansk økologisk korn tempeh

KORN TEMPEH

Denne tempeh variant er helt unik og består af byg, havre, rug & hamp. Den adskiller sig særligt i konsistensen, ved at have et bid, der f.eks. gør den super velegnet i en burger. Der er både sødme og syrlighed i smagen, som er mest kendetegnet ved kornet, samt den let nødde- og hø agtige aroma fra hampen. Ved stegning bliver den hurtigt sprød og kan ligefrem give sig til at poppe i overfladen, hvis man steger for varmt.INGREDIENSER: Havre, Byg*, Rug*, Hampemel, Mælkesyrekultur, Rhizopuskultur. *Allergen (indeholder gluten).


NÆRINGSINDHOLD PER 100G:

Energi 751 Kj

Energi 181 kcal

Fedt 2 g

Kulhydrat 33 g

Kostfiber 2 g

Protein 6 g

Salt 0 g"Jeg har nu smagt jeres tempeh. Jeg har spist tempeh i rigtig mange år, ikke ofte men af og til.

Og jeres er ubetinget det bedste tempeh jeg nogensinde har smagt.Grete Pedersen, Dyssegård

- backer af vores COOP Crowdfunding kampagne

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.

Godkend