FØLG MED OS

PÅ EVENTYR

ET EVENTYRLIGT PROJEKT

FRA BALI TIL ODSHERRED MED EN GRØN IDÉ

Livet på Bali
Gunung Agung

Vi blev med det samme nysgerrige på tempeh og syntes det smagte lækkert. Anvendelsesmulighederne er utallige og derfor blev det hurtigt hele familiens foretrukne alternativ til kød både morgen, middag og aften.


Snart begyndte vi at eksperimentere med at fremstille tempeh selv. Først af soyabønner, men sidenhen af alle mulige typer bælgfrugter, korn og frø. Det foregik på baggrund af de helt traditionelle tekniker i vores lille udendørs køkken midt i en rismark på Bali - og det fungerede faktisk rigtig godt.


Efter et års tid fik det os til at drømme om at vende hjem til Danmark og starte en lokal produktion af tempeh, der var fremstillet på økologiske og lokalt dyrkede råvarer fra Norden. Og det var altså startskuddet til et nyt eventyr...

Med vores idé i bagagen drog vi nemlig hjem igen, og nu har vi bosat os i Vindekilde, som ligger i Odsherred. Herfra producerer vi frisk nordisk tempeh ud og arbejder passioneret for at sætte det på menuen i det nordiske hverdagskøkken!

Vores idé om at starte en produktion af nordisk tempeh startede som et eventyr! For to år siden pakkede vi nemlig kufferterne, solgte vores lejlighed i København og flyttede til Bali med vores tre børn for at få en uforglemmelig oplevelse. Vi boede på Bali i halvandet år, og det var dér at vi blev introduceret for tempeh og lærte at fremstille det selv…


På Bali er tempeh en traditionel råvare, der er blevet fremstillet igennem hundredvis af år og ofte spises som alternativ til kød. Kød er nemlig en relativ dyr spise for mange indonesere, så de supplerer det med tempeh, fordi det mætter godt og har et højt naturligt indhold af protein og andre næringsstoffer så som vitamin B12. I Indonesien bliver tempeh desuden betragtet som en superfood med særlige pro-biotiske egenskaber.

lyset i Odsherred
Tempeh tilberedning
Nordisk tempeh Vindekilde

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.

Godkend