CONTEMPEHRARY I Nordisk Tempeh

NORDISKE BØNNESAUCER


TAG GODT IMOD 'CONTEMPEHRARY CONDIMENTS'


CONDIMENT #01 er en bønnesauce, som vi fremstiller med stor omhu. Vi lagrer den således i ca. 12 måneder for at opnå den langsomme, naturlige fermentering, som giver den fulde dybde i smagen. Det er den første i en række af CONTEMPEHRARY CONDIMENTS, som tager tempeh og fermentering i nye spændende retninger, rykker grænserne for hvad tempeh kan og hvor meget umami vi kan frembringe med det!


Det er et rent og naturligt produkt, hvilket kan ses af ingredienslisten: økologiske danskdyrkede hestebønner, havsalt, vand og veganske starterkulturer - men den resulterende smag er langt mere kompleks. Den minder om soja/shoyu/garum (kært barn har mange navne), men har imidlertid sin helt egen smag, pakket med umami, en let sødme og noter af f.eks. tørrede svampe.


Bønnesaucen fungerer i utallige sammenhænge - ikke mindst fungerer den ideelt til at give det plantebaserede køkken et skud umami og salt, der fremhæver velsmagen i det grønne!


Vi lancerer også snart CONDIMENT #02, som vi kalder for 'Bønnebisque'. Den har en vidunderlig smag af skaldyr, men er fuldkommen plantebaseret!


Tempeh stammer oprindeligt fra Indonesien, hvor man har spist det i århundreder.

NYT PRODUKT - ÆLDGAMLE METODER

HVOR TÅLMODIGHED ER EN VIGTIG INGREDIENS

Udviklingen af denne CONDIMENT #01 har været i gang siden vi startede CONTEMPEHRARY i 2019. Det har taget talrige eksperimenter og lang tid at få smagen samt metoderne finpudset.

 

Vores fremstillingsmetode drager nære paralleller til, hvordan man traditionelt fremstiller shoyu i Japan - eller måske rettere ketjap asin i Indonesien, hvor tempeh jo stammer fra.


CONDIMENT #01 indeholder imidlertid ikke sojabønner og hvede. Vi anvender i stedet danskdyrkede økologiske hestebønner. Det giver bønnesaucen en unik smag og karakter, foruden at det gør produktet super grønt og bæredygtigt. 
PRÆMIERET FOR VELSMAG

GULDMEDALJE OG 'BEST IN CLASS' VED NORDIC ARTISAN FOOD AWARDS 2022 I STOCKHOLM

Vi er super glade for den vilde modtagelse som CONDIMENT #01 har fået af de ypperste eksperter i smag!


Den var finalist til Produktprisen ved Sol over Gudhjem i kategorien ’Innovation' og ved Nordic Artisan Food Awards 2022, fik den absolut topscore, samt guldmedalje / 'Best in Class'.


Så selvom saucen ikke er kommercielt tilgængeligt endnu, har vi haft stor efterpørgsel på den fra førende (Michelin)stjernekokke. Således har vi haft udsolgt af de første små batches, som vi har produceret. Men nu er større batches begyndt at blive klar!

Vi fremstiller tempeh af afskallede økologiske hestebønner.
Vi fremstiller tempeh af afskallede økologiske hestebønner.

CONDIMENT #01

ER LANCERET

VÆR BLANDT DE FØRSTE TIL AT SMAGE DEN NYE NORDISKE BØNNESAUCE

Nu har vi efterhånden fået løst de praktiske ting som skulle til for at vi rigtigt kunne begynde at sælge dette nye produkt. Bl.a. har filtrering og tapning dannet flaskehals i produktionen. Men fra januar 2023 er vi begyndt at sælge CONDIMENT #01 via vores online butik. Vi får indimellem udsolgt, men vi sætter nye batches til salg efterhånden som de bliver klar.


Hvis du har lyst til være blandt de første til at smage økologisk nordisk bønnesauce, så følg os på de sociale medier, eller skriv dig op til vores nyhedsbrev, hvor vi vil annoncere når et nyt batch er klar - tak!

ANVENDELSE

GIV DET GRØNNE KØKKEN ET SKUD UMAMI

CONDIMENT #01 kan anvendes på samme måde som sojasauce, men i det hele taget også som ekstra smagsgiver i retter uden kød, fordi det tilfører masser af naturlig plantebaseret numami.


CONDIMENT #01 gør sig også godt i dressinger eller som et lækkert alternativ til fond og bouillion i supper og gryderetter.

Dansk økologisk perlebyg er en hovedingrediens i vores tempeh af korn
Vi fremstiller tempeh af afskallede økologiske hestebønner.
Dansk økologisk havre er glutenfri. Vi anvender den i vores dansk producerede tempeh.
Dansk økologisk perlebyg er en hovedingrediens i vores tempeh af korn

VAREDEKLARTION CONDIMENT #01

HOLDBARHED OG OPBEVARING:

Minimum 6 måneder fra tappedato. Opbevares i køleskab efter åbning.INGREDIENSER:

Hestebønner*, Vand, Havsalt, Vegansk mælkesyrekultur,

Rhizopus kultur. *ØkologiskNÆRINGSINDHOLD PER 100G:


Energi 277 Kj

Energi 66 kcal

Fedt 0,3 g

- heraf mættede fedtsyrer 0,06 g

Kulhydrat 9,27 g

- heraf sukkerarter 3,38 g

Kostfiber 2,29 g

Protein 7,6 g

Salt 10 g