CONTEMPEHRARY I Nordisk Tempeh

NORDISK BØNNESAUCE


TAG GODT IMOD 'CONTEMPEHRARY CONDIMENT #01'


Dette er en bønnesauce, som vi fremstiller med stor omhu. Vi lagrer den således i minimum 12 måneder for at opnå den langsomme, naturlige fermentering, som giver den fulde dybde i smagen. Det er den første i en række af CONTEMPEHRARY CONDIMENTS, som tager tempeh og fermentering i nye spændende retninger, rykker grænserne for hvad tempeh kan og hvor meget umami vi kan frembringe med det!


Det er et rent og naturligt produkt, hvilket kan ses af ingredienslisten: økologiske danskdyrkede hestebønner, havsalt, vand og veganske starterkulturer - men den resulterende smag er langt mere kompleks. Den minder om soja/shoyu/garum (kært barn har mange navne), men har imidlertid sin helt egen smag, pakket med umami, en let sødme og noter af f.eks. tørrede svampe.


Bønnesaucen fungerer i utallige sammenhænge - ikke mindst fungerer den ideelt til at give det plantebaserede køkken et skud umami og salt, der fremhæver velsmagen i det grønne!


Prøv den som en af de første, ved at støtte vores Coop Klimafunding projekt, som du finder ved at klikke hér...

Tempeh stammer oprindeligt fra Indonesien, hvor man har spist det i århundreder.

NYT PRODUKT - ÆLDGAMLE METODER

HVOR TÅLMODIGHED ER EN VIGTIG INGREDIENS

Udviklingen af denne bønnesauce har været i gang siden vi startede CONTEMPEHRARY i 2019. Det har taget talrige eksperimenter og lang tid at få smagen samt metoderne finpudset.

 

Vores fremstillingsmetode drager nære paralleller til, hvordan man traditionelt fremstiller shoyu i Japan - eller måske rettere ketjap asin i Indonesien, hvor tempeh jo stammer fra.


CONDIMENT #01 indeholder imidlertid ikke sojabønner og hvede. I stedet anvender vi danskdyrkede økologiske hestebønner. Det giver bønnesaucen en unik smag og karakter, foruden at det gør produktet super grønt og bæredygtigt. 
PRÆMIERET FOR VELSMAG

GULDMEDALJE OG 'BEST IN CLASS' VED NORDIC ARTISAN FOOD AWARDS 2022 I STOCKHOLM

Vi er super glade for den vilde modtagelse som CONDIMENT #01 har fået af de ypperste eksperter i smag!


Den var finalist til Produktprisen ved Sol over Gudhjem i kategorien ’Innovation' og ved Nordic Artisan Food Awards 2022, fik den absolut topscore, samt guldmedalje / 'Best in Class'.


Så selvom saucen ikke er kommercielt tilgængeligt endnu, har vi haft stor efterpørgsel på den fra førende (Michelin)stjernekokke. Således har vi udsolgt af de første små batches, som vi har produceret og en venteliste på de næste batches.

Vi fremstiller tempeh af afskallede økologiske hestebønner.
Vi fremstiller tempeh af afskallede økologiske hestebønner.

NEDTÆLLING TIL LANCERING

VÆR BLANDT DE FØRSTE TIL AT SMAGE DEN NYE NORDISKE BØNNESAUCE

Der er stadig nogle praktiske ting som skal løses før vi rigtigt kan begynde at sælge dette nye produkt. Bl.a. skal filtrering og tapning selvfølgelig skaleres op til en kommerciel produktion. Det arbejder vi på og forventer at kunne levere de første flasker i januar 2023.


Hvis du har lyst til være blandt de første til at smage økologisk nordisk bønnesauce, så kig forbi Coop Crowdfunding og støt vores Klimafunding projekt, som netop omhandler CONDIMENT #01, tak!

ANVENDELSE

GIV DET GRØNNE KØKKEN ET SKUD UMAMI

CONDIMENT #01 kan anvendes på samme måde som sojasauce, men i det hele taget også som ekstra smagsgiver i retter uden kød, fordi det tilfører masser af naturlig plantebaseret numami.


CONDIMENT #01 gør sig også godt i dressinger eller som et lækkert alternativ til fond og bouillion i supper og gryderetter.

Dansk økologisk perlebyg er en hovedingrediens i vores tempeh af korn
Vi fremstiller tempeh af afskallede økologiske hestebønner.
Dansk økologisk havre er glutenfri. Vi anvender den i vores dansk producerede tempeh.
Dansk økologisk perlebyg er en hovedingrediens i vores tempeh af korn

VAREDEKLARTION

HOLDBARHED OG OPBEVARING:

Minimum 6 måneder fra tappedato. Opbevares i køleskab efter åbning.INGREDIENSER:

Hestebønner*, Vand, Havsalt, Vegansk mælkesyrekultur,

Rhizopus kultur. *ØkologiskNÆRINGSINDHOLD PER 100G:


Energi 277 Kj

Energi 66 kcal

Fedt 0,3 g

- heraf mættede fedtsyrer 0,06 g

Kulhydrat 9,27 g

- heraf sukkerarter 3,38 g

Kostfiber 2,29 g

Protein 7,6 g

Salt 10 g